Schoonmaken na scheerbeurt

Het scheerapparaat moet na elke scheerbeurt schoon gemaakt worden. Nadat het bovenstuk van het apparaat is losgemaakt, kunnen de de haartjes en schilfertjes voorzichtig uit het scheerblad verwijderen worden. Het folie moet niet aangeraakt worden met het borsteltje omdat dan het apparaat beschadigd kan raken. Onder het folie zit het messenblok en dient dat gedeelte van het apparaat in zijn geheel te borstelen, haal alle haartjes en schilfertjes weg, zodat er weer goed geschoren kan worden. U ervaart een geweldig scheerresultaat.

Na het schoonmaken van het scheerapparaat, is het erg belangrijk om de metalen oppervlakken te onderhouden met smeermiddel en reinigingsmiddel. Een spray gebruiken is aan te raden, deze smeert het folie terwijl het apparaat aanstaat. Het folie wordt beschermt tegen alle types vuil. Gebruik de spray niet al te vaak en probeer de spray er niet af te vegen. Wanneer er weer geschoren moet worden, klinkt het scheerapparaat anders dit komt doordat de mesjes weer op volle kracht kunnen opereren.

Wanneer het scheerblad vervangen

Een scheerapparaat van Braun is duurzaam in gebruik daardoor worden de scheerbladen en messenblokken na een tijdje bot. Wij raden daarom ook aan om deze elke 1 à 2 jaar te vervangen. Zo blijft u het geweldige en super gladde scheerresultaat behouden.

Wanneer uw scheerblad of messenblok aan vervanging toe is, kunt u bij ons terecht voor een vervangend onderdeel. De meeste scheerbladen en messenblokken verschillen van elkaar en passen dus ook niet op elk scheerapparaat. Let er daarom goed op dat het scheerblad of messenblok van uw keuze geschikt is voor uw type scheerapparaat. Controleer dus goed of het typenummer van uw scheerapparaat bij het scheerblad of messenblok staat die uw wilt bestellen.

We hebben Braun scheerbladen en messenblokken van zowel oude en nieuwe series. Ook hebben we huismerk scheerbladen en messenblokken. Deze zijn van dezelfde kwaliteit, maar dan een stuk goedkoper.

Vervangen scheerblad

Wanneer u een Braun scheerblad wilt vervangen dient u allereerst de folie te verwijderen. Door de ontspanknop haalt u deze folie gemakkelijk eraf. Mocht er geen ontspanknop op het apparaat te zitten dat kan de folie er gemakkelijk er af worden gehaald, door er aan te trekken.

Draai nu het messenblok met 90 graden en pak eenvoudig het scheerblad eruit. Houdt het uiteinden vast om te voorkomen dat u de mesjes aanraakt.

pl-stage-replacement-parts-au_ccf

1. Folie verwijderen met eventueel hulp van de ontspanknop op het scheerapparaat
2. Messenblok 90 graden draaien
3. Pak het oude scheerblad eruit
4. Plaats het nieuwe scheerblad