Max BraunBraun is van oorsprong een Duits bedrijf en is in 1921 door Ingenieur Max Braun opgericht. Braun vestigde zich in Frankfurt am Main. Aanvankelijk produceerde het bedrijf alleen radio onderdelen en vanaf 1929 complete radiotoestellen. In 1935 werd de merknaam Braun en het logo met de verhoogde ‘A’ geïntroduceerd.

In 1950 kwam Braun met zijn eerste elektrische scheerapparaat, de 550. Dit scheerapparaat had een oscillerend snijblok, afgeschermd door een dun stalen geperforeerd scheerblad. Dit systeem wordt nog steeds gebruikt.

Een jaar later stierf Max Braun op 61-jarige leeftijd. De twee zonen, Artur en Erwin van Max Braun namen de leiding van de firma over. In 1953 ontdekte Erwin de markt voor radio’s, deze nieuwe lijn van Braun werd  geïntroduceerd op de radiobeurs in Düsseldorf in 1955.Na jaren ontwikkeling koopt het Amerikaanse Gillette in 1967 een meerderheidsbelang van Braun en ontwikkelt het bedrijf verder tot een internationale onderneming.

Het bedrijf stopte met het produceren van geluidsapparatuur in 1990 om zich te concentreren op de productie van verzorgings producten voor het lichaam. Tegenwoordig produceert Braun tweehonderd verschillende soorten apparaten, van koffiezetters tot scheerapparaten en van elektrische tandenborstels tot rekenmachines.

In 2005 werd Gillette overgenomen door Procter & Gamble (P&G), waardoor Braun een dochter van P&G werd.

Braun scheerapparaat onderhouden

Het reinigen van het scheerapparaat garandeert een optimale scheerbeurt. Scheerapparaten met een Clean&Charge of Clean&Renew station kunnen eenvoudig handmatig gereinigd worden.

1582_530-Braun-Scheerapparaat-S-4_e23Reinigen onder stromend water, dit is alleen voor apparaten die het label ‘afwasbaar’ dragen:

Het scheerhoofd kan na elke scheerbeurt eenvoudig en snel schoon gemaakt worden.

1. Schakelijk het apparaat aan ( zonder snoer ) en spoel het scheerhoofd af onder lauw/warm stromend water. Wij bevelen u aan om vloeibare zeep zonder schuurmiddel te gebruiken, zorg er wel voor dat al het schuim verwijderd is voordat u naar de volgende stap gaat.
2. Zet het apparaat nu uit, druk op de ontgrendeling om het scheerblad en messenblok / scheerblad en cassette te verwijderen en te laten drogen.
3. Als het scheerapparaat met water schoongemaakt wordt, dient u een keer per week een druppel naaimachine ( verkrijgbaar bij bouwmarkten ) op het scheerblad en messenblok te druppelen.

Reinigen zonder water, dit is alleen voor apparaten die niet het label ‘afwasbaar’ dragen:

1. Schakel het toestel uit en druk vervolgens op de ontgrendel knop om het scheerblad op te heffen. Schakel het apparaat aan gedurende vijf tot tien seconde, zodat de haartjes eruit kunnen vallen.
2. Verwijder vervolgens het scheerblad en klop het zachtjes uit op een vlakke ondergrond.
3. Gebruik het borsteltje om de binnenkant van het scheerhoofd schoon te maken, gebruik nooit het borsteltje om het scheerblad en messenblok te reinigen, hierdoor kunnen deze beschadigd raken.