Hoe moet ik mezelf scheren is een veel voorkomende vraag. Wanneer droog scheren nieuw voor u is, kan het 2 tot 3 weken duren voordat uw huid gewend is aan het nieuwe scheersysteem. Wij raden u aan om te scheren voor het wassen omdat de huid iets kan opzwellen na het wassen. Een droog gezicht zorgt ervoor dat het scheerrooster soepel over de huid kan glijden zonder dit te irriteren, met slechts een lichte druk op de huid uit te oefenen. Druk het scheerapparaat in een hoek van 90 graden tegen de huid, zo laat u het scheerapparaat het werk doen.

Jeuk voorkomen na het scheren

ScherenEr zijn producten die irritatie tot bepaalde hoogten kunnen verlichten, maar als je geen concrete acties onderneemt, dan zal de jeuk ook niet verdwijnen.

Huid nat maken met koud en warm water

Voor het scheren dient u uw huid nat te maken met warm of heet water, hiermee open je de poriën die de haarzakjes vasthouden. De haartjes worden hierdoor goed verwijderd zonder veel wrijving.

Scherpe scheerbladen

Gebruik scherpe scheerbladen zodat er in een beweging veel beharing verwijderd wordt. Door minder bewegingen ontstaat er minder irritatie.

Scheer in de richting die jij prettig vindt

Zorg dat u de huid spant en dat u tegen de richting van de baardgroei in scheert. Haartjes groeien niet in één richting dus het is erg belangrijk dat u regelmatig de scheerrichting verandert. Als u stoppeltjes wilt afsnijden, dan kunt u het beste in de richting van de haargroei mee snijden. Iedereen heeft zo zijn eigen scheertechniek. Leer jezelf een scheertechniek aan die past bij uw huid, wellicht kent u die al van het handmatig scheren.

Laat de huid niet te snel drogen na het scheren

Als je je huid te snel laat drogen na het scheren dan kan dat jeuk tot gevolg hebben. Het aanbrengen van een crème of een gel kan dit verhelpen. Maak de huid schoon met warm water en let er op dat je niet ruw met een handdoek afdroogt, maar rustig dept.

Geef de huid rust

Wanneer een heftige jeuk doorzet, stop dan met scheren voor enkele dagen. Onderzoek waar het probleem ligt en vervang het probleem door een goed werkend alternatief.